Dragul meu străin,

Eu sunt Andra Zelinski, autor și editor, iar aici este mica mea librarie online. Aici îmi imaginez eu că te întâmpin cu un zâmbet la intrare, dar fără să te deranjez prea mult, doar cât să știi că nu ești singur total, doar cât să mi te adresezi fără teamă de vei vrea să întrebi de vreo carte, ori să discutăm despre ceva ce n-ai vorbit cu nimeni.

Bine ai pășit în lumea mea, în lumea ta, a noastră, a cărților altfel. Tocmai ai intrat într-un univers de lumi interioare. Știai că atunci când ții o carte în mână e ca și cum ai atinge mintea, experiența, emoțiile și trăirile celui care a scris-o? Știai că, răsfoind-o, lumea ta și lumea autorului se întrepătrund și o alta nouă se creează în jurul tău și că, astfel, tu nu mai ești cel care ai fost înainte?

De ce am creat lumea asta, chiar așa cum e ea, virtuală? Pentru că eu cred în oameni și în faptul că pot lăsa urme minunate pe acolo pe unde trec. Cred în oameni, dar nu în sensul clișeic al resurselor umane, pentru că, îți spun de acum, aici nimeni nu este o cifră într-un tabel, aici nu suntem resurse umane, aici suntem oameni cu trăiri, cu neîmpliniri, pe alocuri cu regrete, cu visuri și dorințe, cu povești pe care nu le-am spus, poate, nimănui, dar cu dorința de a le schimba pe următoarele.

Din păcate, viețile noastre nu au venit cu instrucțiuni, iar dacă ar fi venit, probabil că nu le-am fi băgat în seamă, ca niște copii răsfățați, căci mai avem cusurul ăsta, trebuie să recunoști, să ne alintăm pe lângă decizii, pe lângă oameni, pe lângă situații. Așa încât, umblăm mai apoi prin viață căutând răspunsuri, încercând să dregem și să reparăm părți din noi. Ceea ce, până la urmă, e minunat, pentru că eu, mai presus de toate, cred în DEVENIRE.

Nu doar dezvoltare personală, căci parcă prea uzată, prea des pe buzele celor care nu o înțeleg, nu vindecare emoțională completă, căci nu cred că sufletele se regenerează – nu suntem șopârle – ci DEVENIRE. Adică INFORMARE, ACCEPTARE, și, mai apoi, SCHIMBARE.

De ce altfel te întrebi?

Pentru că cititul este incredibil, îti deschide porți, îți servește conștientizări, îți indică direcții, îți așază în față noi perspective și îți pune la picioare noi lumi, însă schimbarea profundă vine lucrând cu tine și cu oameni care știu să conducă acest proces sensibil. De aceea tot aici va fi locul unde vei putea găsi, de vei vrea, oameni potriviți cu care să rezonezi și care să te asiste în procesul devenirii.

Pentru că așa cum barajul nu poate tine toată apa și trebuie să mai pornească o turbină, tot la fel, și noi, trebuie să dăm mai departe către cei care au nevoie de noi. Însă, acesta este un proiect la care încă lucrez, până atunci te invit să îți alegi cărțile pe care eu le-aș recomanda oricui vrea să fie mai bun, mai înțelept și cu preferință pentru rafinament în toate ariile vieții sale.