Faceți cunoștință cu Ecaterina, Katia, Eloise și Blanche. Ele sunt femeile despre care s-au scris poeme și legende de-a lungul timpului. Înzestrate cu daruri care ar fi făcut pe oricine să le cadă la picioare, acestea au trait sfidând regulile epocii lor.

Ecaterina – impunătoare, cu domnie impresionantăKatia – fericirea furată a țarului
Eloise – ducesă, a cărei favoruri sunt vânate de doamnele de la curte
și Blanche – favorita fragilă și liberă a prințului.

Toate au un numitor comun. Anume parfumul diafan de flori de cireși, atins suav de notele de cașmir, printre care și-a croit demnă, loc, orhideea. Cu alte cuvinte: secrete, șoapte și alte păcate.

Iar pentru când simțeau, cumva, în funcție de context, că ar fi necesară o altă mireasmă, purtau cu ele, în completare, un soi de inimi parfumate…

Așa își îndulceau destinele, așa își creau lumi suportabile – printre flori, miresme și danteluri.

Toate. Puternice, fragile, soții cu statut și drepturi depline, amante sau favorite, stăpâne pe inimile celor ce le erau interziși, ori tânjind la iubirea celor ce le erau destinați. Toate.

Le vei iubi pentru că te vei regăsi în povestea lor – la final, nu ne avem decât noi pe noi, femeile, după ce ei pleacă.

Oficial, am deschis porțile palatului, pentru tratative. Așa că, dragi domnițe, trimiteți soli călare aici, pentru a vă rezerva favorita din colecția Aristocrat.

Claudia Fulea
Ultimele postari ale lui Claudia Fulea (vezi toate)