Pentru că suntem oameni responsabili și suntem conștienți cât de mult contează sănătatea noastră și a celor din jur, până vom putea călători din nou fără limite, bucurându-ne de fiecare colț al lumii, m-am gândit la o soluție care să-ți ofere posibilitatea să faci asta fără să trebuiască să aștepți.

De câte ori ți s-a întâmplat să-ți dorești să ajungi în X loc doar pentru că ai văzut locația respectivă într-un film? Mie mi se întâmplă asta mereu.

Daca iți dorești să descoperi o nouă poveste sau un loc nou, care să te inspire, atunci cu siguranță vei găsi asta în filmele pe care urmează să ți le recomand. Sunt de departe cele mai bune filme despre călătorii, iar povestea lor este incredibilă.

Mai jos găsești un top al celor mai bune si inspirationale filme:

INTO THE WILD – Este un film inspirat dintr-o poveste adevărată de necrezut a unui student și atlet de top care renunță la tot ce are și pleacă în Alaska pentru a trăi în pustietate. Este o poveste inspirațională, iar pe lângă asta vei descoperi și peisajele incredibile din Alaska.

Este o adaptare a cărții cu același nume scrisă de Jon Krakauer și spune povestea lui Christopher McCandless, un bărbat care a călătorit în America de Nord în pustia Alaska la începutul anilor ’90.

Dacă te vei uita măcar la un film din această listă, îți recomand să-l alegi pe acesta.

THE WAY – Este o poveste înduioșătoare a unui tată care merge în străinătate pentru a recupera trupul fiului său care a murit în timpul călătoriei pe traseul Camino de Santiago din Spania și decide să facă pelerinajul singur.

’Nu-ți alegi o viață.
Trăiești una.’’

UNDER THE TUSCAN SUN – Prezintă o poveste romantică care se desfășoară în regiunea rurală Toscana. Acest film o să te facă să-ți dorești să trăiești măcar o mică parte din viață în frumoasa regiune din Italia.

THE SECRET OF LIFE OF WALTER MITTY – Este alegerea perfectă atunci cănd simți nevoia să evadezi puțin. Pentru că multe dintre scene sunt filmate în Islanda și Groelanda, filmul prezintă unele dintre cele mai interesante locuri din lume. Incredibilele aventuri ale lui Walter Mitty te vor face să-ți dorești să revezi acest film.

Dacă o să te uiți la un singur film din această listă cu recomandări minunate, uită-te la The secret of life of Walter Mitty. O să-l iubești!

A WALK IN THE WOODS – Este o poveste care se bazează pe fapte reale și pe cartea din 1998 cu același nume scrisă de Bill Brayson. A WALK IN THE WOODS: Redescoperind America pe traseul Appalachian. Faimosul scriitor care n-a călătorit prea mult de-a lungul vieții, pornește pe traseul Appalachian cu o lungime totală de aproximativ 2.200 de mile (3.500 de km), care se întinde în 14 state de-a lungul Coastei de Est a Statelor Unite, din Georgia până în Maine.

OUT OF AFRICA – Ok, stiu că e un film vechi, dar merită cu siguranță un loc în aceasta listă. Filmat în Kenya și UK, acest film clasic care a câștigat 7 Oscaruri și nenumărate alte premii te va face cu siguranță să te îndrăgostești de Africa. Este unul din acele filme pe care le-ai putea viziona din nou și din nou.

THE MOTORCYCLE DIARIES – Este un film inspirational care se bazează pe memoriile lui Che Guevara și te va duce către cele mai frumoase locuri din America de Sud. O poveste frumoasă într-un cadru incredibil.

• IN BRUGES – Este foarte diferit față de celelalte filme din această listă, dar a trebuit să includ acest film în top 21 cele mai bune filme despre călătorii. Este o comedie hilară și prezintă o performanță extraordinară a celor trei personaje principale, în cel mai fantastic decor.

BEFORE SUNRISE – BEFORE SUNSET – BEFORE MIDNIGHT – Dacă-ți place Europa și iubești conversațiile inteligente cu o bună doză de umor, vei iubi această trilogie.

Considerat unul dintre cele mai semnificative filme ale anilor 90’, BEFORE SUNRISE, a fost urmat de alte două continuări. M-am uitat la toate cele trei filme și am iubit fiecare secundă din ele. Primul film te duce în Viena și Austria, al doilea în Paris și ultimul în Insulele Grecești.

Genul acesta de filme probabil că nu sunt pe gustul tuturor, dar dacă te afli printre cei carora le place acest gen, o să le iubești pe toate!

AMELIE – Dacă nu ai fost încă în Paris, vei beneficia de o călătorie virtuală pe parcursul acestui film. Daca ai făcut-o deja, vei vrea să-l mai vezi o dată. Amelie este un exemplu frumos al cinematografului francez. Te va duce în cele mai inspirationale locații din Paris.

WILD – Bazat pe o poveste adevărată a unei tinere femei care pleacă într-o călătorie de peste 1000 de mile sperând să-și revină de pe urma morții mamei sale. WILD este plin de scene frumoase care se desfășoară în întregul nord-vest Pacific din SUA. Este un film minunat care ne reamintește că este mult mai importantă călătoria în sine decât destinația.

LOST IN TRANSLATION – Un film minunat care arată partea neașteptată și distractivă a unei călătorii făcute într-o țară necunoscută. Este despre nenumăratele călătorii mici neplanificate care rămân cu tine multă vreme după ce te-ai întors acasă. Obiectivele și energia orașului Tokyo te vor transpune într-o altă lume.

‘’LOST IN TRANSLATION’’ este considerat un film clasic și este printre cele mai bune filme despre călătorii.

MIDNIGHT IN PARIS – Este un film despre călătorii un pic diferit și probabil că nu va fi pe gustul tuturor. Dar dacă iți place Woody Allen, Parisul și artiștii, atunci vei iubi această poveste suprarealistă care te întoarce în Parisul anilor 1920.

A GOOD YEAR – Prezintă o poveste romantică care-și găsește locul în cele mai frumoase cadre din regiunea Provence din sudul Franței. Acest film nu numai că te va transpune în minunata lume pariziană, dar te va face să-ți regândești alegerile din viață. Minunat film!

THE WAY BACK – Este inspirat dintr-o poveste reală incredibilă a 7 prizonieri din medii foarte diferite care încearcă să evadeze dintr-o închisoare din Siberia în plină iarnă. Acest film este realizat în niște locații extraordinare din India, Morocco și Bulgaria.

• THE BEACH –  Un film minunat din anii 90’ care are câte puțin din toate: o poveste frumoasă, muzică bună și un peisaj uimitor din Thailanda. Oh, și pe tânărul Leonardo DiCaprio, care demonstrează încă o dată că merită toate premiile pe care le-a câștigat.

călătorii

TRACKS –  Povestea unei frumoase aventuri a unei tinere femei care a străbătut 1700 de mile peste deșerturile din vestul Australiei cu patru cămile și câinele ei credincios. Este un film bazat pe o poveste adevărată și prezintă câteva peisaje australiene uimitoare.

călătorii

ENCOUNTERS AT THE END OF THE WORLD – Este un film documentar american incredibil de frumos și amuzant care studiază  oamenii și locurile din Antartica.

călătorii

THE BUCKET LIST – Un film sentimental, predictibil, care prezintă o poveste extrem de înduioșătoare. Filmat în diferite locații din India, China, Egypt, Tanzania, Franța și SUA, acest film te va transpune într-o lume cu totul nouă.

călătorii

Acestea sunt filmele mele favorite despre călătorii. De fiecare dată când le vizionez, reușesc să evadez și să mă transpun într-o altă lume.

Nu știu dacă tu le-ai văzut, dar dacă ai făcut-o mi-ar plăcea să împărtășim câteva păreri și de ce nu, poate vii și cu alte recomandări. Aș mai ”vizita” câteva locuri noi.

Dacă vrei să citești și alte articole scrise de mine, îți las aici  un alt articol în care îți vorbesc despre tehnicile de citire rapidă care te vor ajuta să-ți îmbunătățești viteza de citire  si capacitatea de memorare a informațiilor.

Citește mai mult cu ajutorul tehnicilor de citire rapidă

 

Claudia Fulea
Ultimele postari ale lui Claudia Fulea (vezi toate)